Mall Talk

-19%
Mall Talk
Mall Talk
3 690 Ft
2 990 Ft
Kezdete: 2024.06.10   Vége: 2024.06.30
Akcióból hátralévő idő:

 

A Tensemap család új tagja.

A Mall Talk egy beszédkészséget és szókincset fejlesztő társasjáték, amely a középfokú (B2) szóbeli
nyelvvizsgára készít fel, ugyanakkor hasznos fejlesztő játék B1 és C1 nyelvi szinten is. A játék öt
témakört fed le (vásárlás, pénz, bank, ruhák és divat) és 36 tipikus kérdést tartalmaz, amely a
nyelvvizsga első, kérdés-válasz részére készít fel.

 

Mall Talk is a speaking practice tool for any intermediate English language exam as well as a speaking game for higher-levels. It covers five topics (Shopping, Money, Banking, Clothes, and Fashion) and lists 36 typical questions of the first, interview part of the exam. There are 120 phrases displayed in the mall on the front side, and listed in alphabetical order on the back side, each with its definition and an example sentence.

Részletek

A Mall Talk egy beszédkészséget és szókincset fejlesztő társasjáték, amely a középfokú (B2) szóbeli
nyelvvizsgára készít fel, ugyanakkor hasznos fejlesztő játék B1 és C1 nyelvi szinten is. A játék öt
témakört fed le (vásárlás, pénz, bank, ruhák és divat) és 36 tipikus kérdést tartalmaz, amely a
nyelvvizsga első, kérdés-válasz részére készít fel. A játék előlapján 120 szókapcsolat található a
bevásárlóközpont különböző szintjein, és ugyan ezek a kifejezések a hátlapon abc sorrendben is
szerepelnek definíciókkal és példamondatokkal.


Az alábbiakban található a játék leírása. B1 szinten elég csak egy azonos színnel jelölt kérdésekkel és
szavakkal játszani. C1 szinten a gördülékenység és a tudatos szókincshasználat fejlődik, itt érdemes a
releváns tartalomra tenni a hangsúlyt.


JÁTÉKSZABÁLY:

2-4 játékos részére

Minden játékos választ egy karakterkártyát, amin egy bevásárlólista szerepel. A játék célja, hogy minél hamarabb megvásárolják a kártyán levő árucikkeket miközben minőségi szókinccsel, a plázában található kifejezések felhasználásával válaszolnak a kérdésekre.

Az első játékos kétszer dob dobókockával és a kapott számok alapján felolvas egy kérdést (pl. a dobott számok 2 és 5, így a 2.5 jelölésű kérdésre kell válaszolnia).

Ezután 1 perc áll a rendelkezésére, hogy a kérdésre válaszoljon, minél több, a bevásárlóközpontban elhelyezett és témába illő szó használatával. A többi játékos közben számolja, hogy hány ilyen kifejezést használ.

Amikor letelt az 1 perc, a játékosok megegyeznek, mennyi kifejezést használt odaillően, és a válaszadó pont ennyi Word Dollar (W$)-t nyer.

A válaszadó az 1-perces válasza után közvetlenül vásárolhat, de nem viheti tovább a Word Dollar-okat a következő körbe. (Pl. A játékos 7 kifejezést használt az előlapról az 1 perc válasza során, tehát vásárolhat egy árucikket W$7-ért. Vagy, vásárolhat egyet W$3-ért és egy másikat W$2-ért, viszont így elveszít W$2-t, mert azt nem viheti tovább a következő körbe.)

A megvásárolt árucikket a középen lehelyezett kártyacsomagokból kell kikeresni, majd a bevásárló lista mellé helyezni. (Pl. Ha a válaszadó vesz egy női táskát W$7-ért, kiveszi a táskát jelölő kártyát a kiegészítők nevű pakliból.)

A nyertes az, aki először szerez be mindent a bevásárlólistájáról. Ha két vagy több játékos is befejezi a vásárlását egy körön belül, akkor kapnak egy-egy új kérdést, és az nyer, aki a legtöbb releváns kifejezést használja a válaszában. Ha nincs idő befejezni a vásárlást, az a játékos nyer, aki a legmagasabb értékben vásárolt be az eltelt idő alatt.

A játékszabályokat nyugodtan meg lehet változtatni, és érdemes hozzászabni a tanulók nyelvi szintjéhez. Lehet a válaszidőn hosszabbítani, vagy az árucikkek értékén változtatni, saját kártyákat, bevásárló listákat és cikkeket készíteni. Az angol nyelvet tanítók és tanulók igen kreatívak tudnak lenni!

Vidám és sikeres nyelvtanulást kívánunk!

HOW TO PLAY

The game is for 2-4 players.

Players pick a shopping list card at the beginning and the aim is to be the first to buy all the items on the card by using quality phrases from the mall while answering questions.

The first player throws the dice twice and reads out the question with the two numbers (e.g. 2 and 5 is question 2.5).

Then the player has 1 minute to answer the question with the use of as many relevant phrases (displayed in the mall) as possible. Meanwhile, the other players count the number of these phrases.

When the 1 minute is over, the players agree on how many phrases were relevantly used, and the speaker gets a Word Dollar (W$) for each phrase.

The speakers can buy items right after the 1-minute answer but cannot take the rest of the Word Dollars to the next round. (E.g. The player used 7 phrases in 1 minute, so he/she can buy an item for W$7. Or he/she can buy an item for W$3 and another for W$2 and this way lose W$2 because it’s not allowed to take the rest of the money to the next round.)

The speaker finds the items to buy in the card packs and puts them next to his/her shopping list. (E.g. The speaker buys a handbag for W$7 and takes the picture card off the accessories pack.)

The winner is the person who is first to buy all the items. If two or more players accomplish their shopping list in the same round, they get a new question and the winner is the person who uses more phrases. If there isn’t enough time to finish all the shopping, the winner is the person who has items of the highest value.

Feel free to change and create new rules to adapt the game to the learners’ needs. Teachers and learners of English are very creative!

Have fun!

Adatok
Cikkszám
9789631215732
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!