Film in Action

Film in Action
10 680 Ft
Nyelvtanítás mozgóképek segítségével
Részletek

A Film in Action a mozgóképet helyezi a 21. századi nyelvtanítás központjába. Ez az innovatív könyv bemutatja a tanároknak, hogy mennyit profitálhatnak a videómegosztó oldalak megjelenésével és a mobileszközök elterjedésével.

A könyv kísérletezésre serkenti a tanárokat a film világában és az alábbiakat kínálja:

Betekintést nyújt arról, hogy a tanulók hogyan köteleződnek el a filmek segítségével.
Több mint 100 tevékenység a tanárok számára, hogy a filmeket bevezessék a nyelvórákba.
Lépések a tanárok és a tanulók számára a saját mozgóképeik létrehozásához.
A vizuális információ korában élünk, és a Film in Action felzárkózik a digitális forradalom kihívásához, hogy ne csak nézzük, hanem kreáljuk is a mozgóképet.
A Film in Action három részből áll, amelyek az elméletet, a gyakorlatot és a fejlesztést helyezik középpontba:

Az A. rész bemutatja a film számos különböző aspektusát: hogyan inspirálhat, miközben a tanulókat széleskörű eredeti nyelvi környezetbe helyezi, javítva a megértést, az interkulturális befogadókészséget és a vizuális műveltséget.

A B. rész több mint 100 tevékenységet tartalmaz – a film önfeltáró nézetétől kezdve – két olyan fejezeten keresztül, amelyek aktívan reagálnak magára a filmre és az előállítására. A tevékenységek egyértelműen és egyszerűen vannak megfogalmazva, összevetve az eredeti ötleteket a klasszikus megoldásokkal.

A C. rész túlmutat az osztálytermen a szélesebb iskolai környezet felé, és egy olyan világba kalauzol, amelyben a vizuális információk dominálnak, innovatív módon integrálva a mozgóképeket más, sokrétű eseménnyel.

Film in Action convincingly places the moving image at the centre of the 21st century language learning agenda. This ground-breaking book shows how teachers can benefit enormously from the emergence of video distribution sites and the proliferation of mobile devices.

The book invites teachers to experiment with film, and provides:

  • Insights into how learners can engage with film.
  • Over 100 activities for teachers to bring film into the language class.
  • Steps for teachers and learners to create their own moving images.

We are living in an age of visual information and Film in Action takes on the challenge of the digital revolution to show teachers the educational benefits of not just watching but also creating moving images.

Film in Action contains three distinctive parts, which focus in turn on theory, practice and development:

Part A introduces the many different aspects of film: how it can inspire, while exposing learners to a wide range of authentic language, improving comprehension, intercultural understanding and visual literacy.

Part B contains over 100 activities – from an exploratory look at film itself – across two chapters which move from responding actively to film to actively producing film. The activities are clearly and simply set out, mixing highly original ideas with reassuringly ‘classical’ procedures.

Part C goes beyond the classroom into the wider school environment and into a world dominated by visual information, by looking at innovative ways to integrate moving images through longer, more complex projects.

Adatok
Cikkszám
9783125013667
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!