THE PASSIVE MACHINE © - Szenvedő szerkezet, poszter és társasjáték, Intermediate

THE PASSIVE MACHINE © - Szenvedő szerkezet, poszter és társasjáték, Intermediate
Innovatív angol nyelvtantanító térkép egyéni tanuláshoz vagy tanítási célokra. Színes és könnyen hajtogatható. Használható poszterként, kézikönyvként vagy társasjátéknak.

Középhaladótól felsőfokú szintig használható
9 igeidő
Rendhagyó igék
Modális igék
Példamondatok
Társasjáték
Poszter
Letölthető kártyák
angoltarsas.hu

(A csomag nem tartalmaz dobókockát és bábukat. Szókártyák a www.tensemap.eu oldalról letölthetők.)
Részletek

A Passive Machine a Szenvedő szerkezetet ábrázolja 9 igeidőben és 5 modális igével. Használhatjuk színes poszterként vagy – mivel összehajtogatható és könnyű – segédletként a tanórákon és a feladatok megoldásánál.

A hátoldalon a rendhagyó igéket mutató táblázat, illetve példamondatok sora nyújt segítséget.

Ha társasjátékozni szeretnénk vele, élvezetesebbé tehetik a játékot a jobb oldalon található letölthető, nyomtatható kártyák.

Játékszabály:

Kellékek:
1 dobókocka és bábuk

Előkészületek: 
Opcionális: A fedőkártyákat és a témakártyákat vagy szókártyákat nyomtasd ki. Vagy használd a QR kódot és nézd a mobilodon a kártyákat.

Játékszabály: 
A játék célja, minél több „csapt” összegyűjteni helyes mondatok formálásával.

Lehet a témakártyák segítségével játszani, vagy szókártyák segítségével, vagy kártyák nélkül önállóan alkotott mondatokkal.

A játékosok elhelyezik a bábuikat a gép szája alatt elhelyezkedő színes pontokon. Opcionális: dobókockával eldöntik, hányas számú témával fognak játszani. Például a 2. téma: Holiday Planning. Erről fognak szólni a megalkotott mondatok.

Opcionális: A fedőkártyákkal lefedik a kijelzőkön megjelenő szerkezeteket. Könnyített változatban nem kell letakarni.

Az első játékos dob és elindul tetszőleges irányba. Csak a csöveken lévő színes pontokon lehet lépkedni. Egyik csőről a másikra átugrani nem lehet. Ha már végig ment a játékos, mindig a gép szájához ugrik vissza. Például a Present Simple kijelző előtt áll három pöttyel, és 5-öt dob, akkor 1-2-3, a 4. lépés a gép szája, az 5-et már ő válassza meg.

Amikor valaki egy pöttyre lép, a legközelebbi igeidőnek megfelelő mondatot kell mondania. A gép szájánál szabadon választhat, ha a Past vonalon van, akkor bármelyik Past szerkezetet használhatja, stb.

Az adott témakörben kell mondani egy mondatot. Pl. Holiday planning, Past Continuous – My money was being exchanged, when I realized that I already had some dollars at home. A témakör kártyákon szereplő kifejezések segítségül lehetnek.

Vagy: a szókártyák segítségével mond példamondatot. Húzhat főnevet, igét vagy mindkettőt.

Amikor valaki mond egy mondatot, a többiek ellenőrzik, hogy jó szerkezetet használt e. Ehhez fel lehet emelni a fedőkártyát.

Minden helyes mondatért jár egy „csap”. Az nyer, akinek a legtöbb „csap” összegyűlt.

angoltarsas.hu

Kártyák:

 

 

 

Adatok
Cikkszám
6789
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!