Salamon domino-dobozos változat

ÚJ
Salamon domino-dobozos változat
Salamon domino-dobozos változat
3 690 Ft

Családoknak, baráti közösségeknek. Magyar nyelvű!

1-6 fő, 12-103 éves korosztály számára, Károli fordítás

A doboz tartalma: 29 kék és 29 zöld színű dominólapot, 1 címlapot a megoldással és egy hátsólapot a játékmenet bevezetésével és QR kóddal.

104 x 54 x 24 mm

 

Biblia, Példabeszédek, Szentírás, Ószövetség, Károli

Részletek

A dominó a Példabeszédek könyvének (Károli fordítás) 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

 

Egy-egy bölcs mondás két fele két külön lapon található, és ezeket kell összepárosítani. Így akár egyedül is használhatjuk a Salamon dominót a sor kirakásával.

Több fő esetén a klasszikus dominójátékhoz hasonló játékmenetet javaslunk:

 

Játékszabály

A dominó játszható külön a könnyebb kék paklival (29 lap) és külön a kicsit nehezebb zöld paklival (29 lap). Játszható a két paklival együtt is, ha már kicsit ismerős a játék.


Minden játékosnak (2-6 fő) kiosztunk 5 dominót, amit szöveggel felfelé kell lehelyezni maguk elé. A megmaradt kártyákaz szöveggel lefelé helyezzük el az asztalon. Az első játékos a közös pakliból elveszi a felső dominót, és kiteszi középre, úgy hogy látszódjon a szöveg. Ha a saját lapjai között talál olyat, ami illeszthető ehhez a dominóhoz, akkor mellé helyezi. Ha befejezte, a többi játékos egymás után letehet a sor bármelyik végére annyi darabot, amennyi csak illeszkedik a letett dominók szövegéhez. (Tehát, ha a saját dominói között kettő már eleve összeillett, akkor azokat egyben leteheti.) Az a játékos nyer, aki először tudja letenni az összes dominóját.

Ha egy játékos nem tud egy dominót sem letenni, húznia kell a közös pakliból egy újabbat (de azt már csak a következő körben teheti le.) 

Ha valaki rosszul helyez le egy dominót, a többiek szólnak neki, és akkor vissza kell vennie a rosszul lehelyezett lapot és még egyet húzni mellé a közös pakliból. (Megkérhetünk valakit, hogy ellenőrizze a megoldókulcsból a sorrendet, ha senki sem biztos benne.)

Ha egy játékos befejezte a körét vagy nem tud dominót letenni, továbbadja a lehetőséget a következő játékosnak. Ha ekkor egy másik játékos észreveszi, hogy az előző játékosnál van olyan dominó, amit le tudott volna tenni, de nem vette észre, akkor felkiált: „Harpadzo!”, majd elveszi a másik játékostól az adott dominót és elhelyezi a megfelelő helyre. Ezután két saját kártyát odaad az előző játékosnak, akitől elragadta a dominót.

Ha valaki tévesen "harpadzózott", akkor az ő dominóiba kerül vissza a rosszul lerakott lap.

Akkor van vége a játéknak, ha minden dominó a helyére került. Az nyer, aki először leteszi az összes dominóját, amit "Szela!" felkiáltással jelez.

 

A legjobb, ha a játékosok fel is olvassák az igéket, és a család beszélget a kirakott példabeszédekről.

MEGOLDÓKULCS

A megoldókulcs a kártyacsomag első lapján található.  A dominók ellenőrzéséhez vízszintesen kell haladni balról jobbra. A számpárok a kártyák alján található kis számokhoz kapcsolódnak. Például, ha azt látjuk, hogy a 2 l 9 után a 10 l 8 áll, akkor a 2-es és 9-es számozású dominó a 10-es és 8-as számozású dominóhoz kapcsolódik. Az első kártya második felén található szöveg és a második kártya alső felén levő szöveg összetartozik (azaz a Példabeszédek könyvének 9. fejezetében a 10. versben található).

Kinyomtatható szöveges megoldókulcs itt. :)

VÁLTOZAT:


Minden játékosnak kiosztunk 5 dominót. Mindenki letesz tetszőlegesen egy kártyát szöveggel felfelé. Ezután egyszerre teszik le a lapokat a játékosok a megfelelő helyekre.  Itt a gyorsaság számít. Az nyer, akinek először elfogynak a kártyái, és felkiált: "Szela!" Ha viszont valaki rosszul helyez le kártyát, és senki nem veszi ezt időközben észre, nincs nyertes, előről kell kezdeni a játékot.

 


Készült Károli Gáspár fordítása alapján a Szent Biblia Példabeszédek könyvének 1-15. részéből.
Szerkesztette: Kenessei Hajnalka, Kiadó: Prémium Partner Kft.

Tartalmaz: 29 kék és 29 zöld színű dominólapot, 1 címlapot a megoldással és egy hátsólapot a játékmenet bevezetésével és QR kóddal.

Kedves Játékosok! Ez a Salamon dominó első kiadása. Természetesen tesztelés után állítottuk össze a játékot és a játékleírást, de örömmel veszünk minden visszajelzést, javaslatot és további játékszabály ötlet. Várjuk észrevételeiket az angoltarsas@gmail.com címre, vagy a Salamon dominó Facebook oldalára.

Örömteli elmélyülést kívánunk a Szentírás bölcsességeiben!

 

Adatok
Cikkszám
1223344556
Hasonló termékek
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (3 vélemény)
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
2023.03.01
 - 09:41
Nagyon fontos és hasznosnak tartom a világra nézve, a világ igaz elmúlik de Isten beszéde örökké meg marad!⁰ Ajánlom mindenkinek!
Kovács István
Kovács István
2023.02.24
 - 09:31
Nagyon jó a játék! Úgy látszik, a Biblia soha nem megy ki a divatból.
Horváth Györgyné
Horváth Györgyné
2022.12.03
 - 12:52
Nagyon tetszik a domino játék és praktikusnak tartom a tartalmát, mert így is tanulhat belőle bár ki! Értékelem, hogy bibliai idézetek vannak rajta! Fontos, ez a mai világ számára! Köszönöm a munkáljukat, és további sok sikert kívánok!