OR047 Micsoda elõadás! (What a Performance!) Orchard Toys 047

OR047 Micsoda elõadás! (What a Performance!) Orchard Toys 047
Ki vagyok én? - Eljátszós barchoba játék sok nevetéssel; szókincsfejlesztéshez, kérdőmondatok gyakorlásához.
Részletek
A játék célja

Legyél Te az első aki eléri végső csillagot. Legyél Te a sztár!
Ajánlott életkor: 5 éves kortól

Játékosok száma: 2-4 játékos részére

A készlet tartalma

1 játéktábla, 77 tevékenység kártya, 4 bábu, 1 pörgető kerék, 1 dobókocka pohárral, 1 mágikus kódfejtő, 1 homokóra.
Bevezetés:

Helyezzük el a táblát az asztalon, keverjük össze a kártyákat és lefelé fordítva tegyük le egy csomagba. Minden játékos válasszon egy bábut és helyezze a kezdő mezőre.

A játék menete:

A legfiatalabb játékos kezd. Dob a kockával majd annyit lép előre ahányat dobott. Ha a játékos egy kék mezőre érkezik, akkor az a kör számára véget ért, a következő játékoson a sor. Ha a mezőn, amire érkezett egy feladat látható akkor a kártyacsomag tetejéről le kell vennie a legfelső kártyát és a mezőn szereplő tevékenységet el kell elvégeznie.

Ha a ’Ki vagyok én?’ mezőn áll vagy ha az ’Adj ki hangot’ mezőn, akkor a játékos elolvassa a kártyán szereplő feladatot anélkül, hogy azt a többiek láthatnák.

A ’Ki vagyok én?’ esetében hang nélkül kell eljátszani a feladatot úgy, hogy közben a többieknek ki kell találni, hogy ki ő, személy vagy állat (milyen állat).
Az ’Adj ki hangot’ esetén a játékosnak fütyülni, dúdolnia, vagy a kártyán lévő hangot kell kiadnia úgy, hogy a többi játékos kitalálja. Fontos, hogy ebben az esetben a játékos nem mozoghat hozzá.
Az a játékos, aki először kitalálja a feladványt, egy mezőt előreléphet a bábujával.

Ha egyik játékos sem találja ki a megoldást, vagy nem szeretné a játékos megcsinálni a feladatot, akkor a kártya hátoldalán lévő büntetést végre kell hajtaniuk.

Orchard Toys
Adatok
Cikkszám
11901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!