Salamon domino duo

ÚJ
Salamon domino duo
Salamon domino duo
Salamon domino duo
Salamon domino duo
Salamon domino duo
Salamon domino duo
Salamon domino duo
Salamon domino duo
Salamon domino duo
Salamon domino duo
4 590 Ft

Családoknak, baráti közösségeknek. Magyar nyelvű!
Két egyforma játékot tartalmaz, kedvezményes áron.

1-6 fő, 12-103 éves korosztály számára

Tartalmaz: 29 kék és 29 zöld színű dominólapot, 1 címlapot a megoldással és egy hátsólapot a játékmenet bevezetésével és QR kóddal.

Méret: 50X100 mm

Részletek

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Egy-egy bölcs mondás két fele két külön lapon található, és ezeket kell összepárosítani. Így akár egyedül is használhatjuk a Salamon dominót a sor kirakásával.

Több fő esetén a klasszikus dominójátékhoz hasonló játékmenetet javaslunk:

Játékszabály

A dominó játszható külön a könnyebb kék paklival (29 lap) és külön a kicsit nehezebb zöld paklival (29 lap). Játszható a két paklival együtt is, ha már kicsit ismerős a játék.

Minden játékosnak (2-6 fő) kiosztunk 5 dominót, amit szöveggel felfelé kell lehelyezni maguk elé. A megmaradt kártyákaz szöveggel lefelé helyezzük el az asztalon. Az első játékos a közös pakliból elveszi a felső dominót, és kiteszi középre, úgy hogy látszódjon a szöveg. Ha a saját lapjai között talál olyat, ami illeszthető ehhez a dominóhoz, akkor mellé helyezi. Ha befejezte, a többi játékos egymás után letehet a sor bármelyik végére annyi darabot, amennyi csak illeszkedik a letett dominók szövegéhez. (Tehát, ha a saját dominói között kettő már eleve összeillett, akkor azokat egyben leteheti.) Az a játékos nyer, aki először tudja letenni az összes dominóját.Ha egy játékos nem tud egy dominót sem letenni, húznia kell a közös pakliból egy újabbat (de azt már csak a következő körben teheti le.) 

Ha valaki rosszul helyez le egy dominót, a többiek szólnak neki, és akkor vissza kell vennie a rosszul lehelyezett lapot és még egyet húzni mellé a közös pakliból. (Megkérhetünk valakit, hogy ellenőrizze a megoldókulcsból a sorrendet, ha senki sem biztos benne.)

Ha egy játékos befejezte a körét vagy nem tud dominót letenni, továbbadja a lehetőséget a következő játékosnak. Ha ekkor egy másik játékos észreveszi, hogy az előző játékosnál van olyan dominó, amit le tudott volna tenni, de nem vette észre, akkor felkiált: „Harpadzo!”, majd elveszi a másik játékostól az adott dominót és elhelyezi a megfelelő helyre. Ezután két saját kártyát odaad az előző játékosnak, akitől elragadta a dominót.

Ha valaki tévesen "harpadzózott", akkor az ő dominóiba kerül vissza a rosszul lerakott lap.

Akkor van vége a játéknak, ha minden dominó a helyére került. Az nyer, aki először leteszi az összes dominóját, amit "Szela!" felkiáltással jelez.A legjobb, ha a játékosok fel is olvassák az igéket, és a család beszélget a kirakott példabeszédekről.MEGOLDÓKULCS

A megoldókulcs a kártyacsomag első lapján található.  A dominók ellenőrzéséhez vízszintesen kell haladni balról jobbra. A számpárok a kártyák alján található kis számokhoz kapcsolódnak. Például, ha azt látjuk, hogy a 2 l 9 után a 10 l 8 áll, akkor a 2-es és 9-es számozású dominó a 10-es és 8-as számozású dominóhoz kapcsolódik. Az első kártya második felén található szöveg és a második kártya alső felén levő szöveg összetartozik (azaz a Példabeszédek könyvének 9. fejezetében a 10. versben található).

Kinyomtatható szöveges megoldókulcs itt. :)

VÁLTOZAT:


Minden játékosnak kiosztunk 5 dominót. Mindenki letesz tetszőlegesen egy kártyát szöveggel felfelé. Ezután egyszerre teszik le a lapokat a játékosok a megfelelő helyekre.  Itt a gyorsaság számít. Az nyer, akinek először elfogynak a kártyái, és felkiált: "Szela!" Ha viszont valaki rosszul helyez le kártyát, és senki nem veszi ezt időközben észre, nincs nyertes, előről kell kezdeni a játékot.
Készült Károli Gáspár fordítása alapján a Szent Biblia Példabeszédek könyvének 1-15. részéből.
Szerkesztette: Kenessei Hajnalka, Kiadó: Prémium Partner Kft.

Tartalmaz: 29 kék és 29 zöld színű dominólapot, 1 címlapot a megoldással és egy hátsólapot a játékmenet bevezetésével és QR kóddal.


Kedves Játékosok! Ez a Salamon dominó első kiadása. Természetesen tesztelés után állítottuk össze a játékot és a játékleírást, de örömmel veszünk minden visszajelzést, javaslatot és további játékszabály ötlet. Várjuk észrevételeiket az angoltarsas@gmail.com címre, vagy a Salamon dominó Facebook oldalára.

Örömteli elmélyülést kívánunk a Szentírás bölcsességeiben!

Adatok
Cikkszám
1223344557
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!