Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
0
6
9
9
9
4
Házhozszállítás

Termék részletek


Salamon domino

-23%
ÚJ
Salamon domino
 • Salamon domino
2 590 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2020.06.13   Vége: 2020.08.29
Akcióból hátralévő idő:

Családoknak, baráti közösségeknek. Magyar nyelvű!

Az akciós Salamon dominó minimális csomagolási/esztétikai hibával rendelkezik, ami a játék lefolyását és élvezetét nem befolyásolja.

1-6 fő, 12-103 éves korosztály számára

Tartalmaz: 29 kék és 29 zöld színű dominólapot, 1 címlapot a megoldással és egy hátsólapot a játékmenet bevezetésével és QR kóddal.

Méret: 50X100 mm

 • A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

   

  Egy-egy bölcs mondás két fele két külön lapon található, és ezeket kell összepárosítani. Így akár egyedül is használhatjuk a Salamon dominót a sor kirakásával.

  Több fő esetén a klasszikus dominójátékhoz hasonló játékmenetet javaslunk:

   

  Játékszabály

  A dominó játszható külön a könnyebb kék paklival (29 lap) és külön a kicsit nehezebb zöld paklival (29 lap). Játszható a két paklival együtt is, ha már kicsit ismerős a játék.


  Minden játékosnak (2-6 fő) kiosztunk 5 dominót, amit szöveggel felfelé kell lehelyezni maguk elé. A megmaradt kártyákaz szöveggel lefelé helyezzük el az asztalon. Az első játékos a közös pakliból elveszi a felső dominót, és kiteszi középre, úgy hogy látszódjon a szöveg. Ha a saját lapjai között talál olyat, ami illeszthető ehhez a dominóhoz, akkor mellé helyezi. Ha befejezte, a többi játékos egymás után letehet a sor bármelyik végére annyi darabot, amennyi csak illeszkedik a letett dominók szövegéhez. (Tehát, ha a saját dominói között kettő már eleve összeillett, akkor azokat egyben leteheti.) Az a játékos nyer, aki először tudja letenni az összes dominóját.

  Ha egy játékos nem tud egy dominót sem letenni, húznia kell a közös pakliból egy újabbat (de azt már csak a következő körben teheti le.) 

  Ha valaki rosszul helyez le egy dominót, a többiek szólnak neki, és akkor vissza kell vennie a rosszul lehelyezett lapot és még egyet húzni mellé a közös pakliból. (Megkérhetünk valakit, hogy ellenőrizze a megoldókulcsból a sorrendet, ha senki sem biztos benne.)

  Ha egy játékos befejezte a körét vagy nem tud dominót letenni, továbbadja a lehetőséget a következő játékosnak. Ha ekkor egy másik játékos észreveszi, hogy az előző játékosnál van olyan dominó, amit le tudott volna tenni, de nem vette észre, akkor felkiált: „Harpadzo!”, majd elveszi a másik játékostól az adott dominót és elhelyezi a megfelelő helyre. Ezután két saját kártyát odaad az előző játékosnak, akitől elragadta a dominót.

  Ha valaki tévesen "harpadzózott", akkor az ő dominóiba kerül vissza a rosszul lerakott lap.

  Akkor van vége a játéknak, ha minden dominó a helyére került. Az nyer, aki először leteszi az összes dominóját, amit "Szela!" felkiáltással jelez.

   

  A legjobb, ha a játékosok fel is olvassák az igéket, és a család beszélget a kirakott példabeszédekről.

  MEGOLDÓKULCS

  A megoldókulcs a kártyacsomag első lapján található.  A dominók ellenőrzéséhez vízszintesen kell haladni balról jobbra. A számpárok a kártyák alján található kis számokhoz kapcsolódnak. Például, ha azt látjuk, hogy a 2 l 9 után a 10 l 8 áll, akkor a 2-es és 9-es számozású dominó a 10-es és 8-as számozású dominóhoz kapcsolódik. Az első kártya második felén található szöveg és a második kártya alső felén levő szöveg összetartozik (azaz a Példabeszédek könyvének 9. fejezetében a 10. versben található).

  Kinyomtatható szöveges megoldókulcs itt. :)

  VÁLTOZAT:


  Minden játékosnak kiosztunk 5 dominót. Mindenki letesz tetszőlegesen egy kártyát szöveggel felfelé. Ezután egyszerre teszik le a lapokat a játékosok a megfelelő helyekre.  Itt a gyorsaság számít. Az nyer, akinek először elfogynak a kártyái, és felkiált: "Szela!" Ha viszont valaki rosszul helyez le kártyát, és senki nem veszi ezt időközben észre, nincs nyertes, előről kell kezdeni a játékot.

   


  Készült Károli Gáspár fordítása alapján a Szent Biblia Példabeszédek könyvének 1-15. részéből.
  Szerkesztette: Kenessei Hajnalka, Kiadó: Prémium Partner Kft.

  Tartalmaz: 29 kék és 29 zöld színű dominólapot, 1 címlapot a megoldással és egy hátsólapot a játékmenet bevezetésével és QR kóddal.

  Kedves Játékosok! Ez a Salamon dominó első kiadása. Természetesen tesztelés után állítottuk össze a játékot és a játékleírást, de örömmel veszünk minden visszajelzést, javaslatot és további játékszabály ötlet. Várjuk észrevételeiket az angoltarsas@gmail.com címre, vagy a Salamon dominó Facebook oldalára.

  Örömteli elmélyülést kívánunk a Szentírás bölcsességeiben!

   

 • Cikkszám
  1223344556
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés